Najlepsi szefowie kuchni na pokładach wycieczkowców

Linie wycieczkowe wprowadzają wiele nowych opcji kulinarnych dla pasażerów. Różnorodne innowacje kulinarne, które zostały zaczerpnięte z restauracji tematycznych przechodzą do restauracji głównych. Wiele linii współpracowało także z szefami kuchni restauracji wyróżnionych gwiazdkami Michelin, aby dać swoim gościom najlepsze doświadczenia gastronomiczne jeśli chodzi o smak i jakość przygotowanych dań i potraw. Wszystko to dla naszych Gości, aby delektowali się potrawami i daniami przygotowywanymi na najwyższym poziomie, nie tylko w restauracjach tematycznych.

1. Jamie Oliver - Royal Caribbean 

Jamie Oliver - Royal Caribbean Cruise Line

Brytyjski szef kuchni współpracujący przez kilka lat z Royal Caribbean oraz obecnie, poinformował, iż niektóre statki Royal Caribbean Cruise Line wprowadziły na pokładzie własną restaurację włoską Jamies' Italian. W menu znajdują się włoskie potrawy sezonowe, np. antypasti, pastrami i wykwintne sery. Goście znajdą tu również ręcznie robione makarony i risotto.

2. Curtis Stone - Princess Cruise

Curtis Stone - Princess Cruise

Curtis Stone, australijski szef kuchni stworzył restaurację koncepcyjną o nazwie SHARE na pokładzie niektórych statków floty Princess Cruises. W 2015 roku zadebiutował swoją restauracją i stworzył menu, dzięki czemu Goście rozkoszują się wieloma daniami. Mogą spróbować wielu przystawek np. homar gotowany na maśle, makarony, sałatki, nie licząc wspaniałych dań głównych z wołowiny i nie tylko.

3. Guy Fieri - Carnival Cruise Line

Guy Fieri - Carnival Cruise Line

Słynący w Ameryce ze swoich hamburgerów i dań z grilla, Guy Fieri stworzył firmę Guy's Burger Joint, która jest obecnie na Carnival Spirit, jak i Carnival Legend. Goście mogą zamówić ręcznie robione frytki i hamburgery zgodnie z ich upodobaniami. Jeśli podróżujesz w Carnival Magic lub Carnival Vista, będziesz mógł wypróbować Smokehouse Guy & Pig-Bar-B-Que.

4. Mark Best - Dream Cruise

Mark Best - Dream Cruises

Były właściciel słynnej restauracji Marque, szef kuchni Mark Best stworzył wyrafinowane menu łączące najlepsze zachodnie i azjatyckie smaki. Bistro sygnowane przez wspomnianego szefa kuchni będzie na pokładzie Dream Genting, który będzie wypływał od 12 grudnia z macierzystego portu w Singapurze. Menu zawiera wieprzowinę Iberico, wołowinę Rangers Valley, ziemniaki gotowane z tłuszczem kaczki, świeże ostrygi. Nowością będzie danie Three Rivers Dish - Murray Cod zawierające akcenty kulinarne 3 rzek (australijskiej Murray, chińskiej Jangcy oraz francuskiej Loary).

5. Thomas Keller - Seabourn

Thomas Keller - Seabourn

Ojciec chrzestny kuchni amerykańskiej, Thomas Keller inspiruje wspaniałą kuchnią na pokładach floty Seabourn. Jest znany ze swoich restauracji w Dolinie Napy oraz Per Se w Nowym Jorku. Na statku Seabourn Encore oferowane są wspaniałe amerykańskie steki oraz homary termidor. Lista win jest również przygotowywana przez znanego szefa kuchni.

6. Jacques Pepin - Oceania Cruises.

Francuski kucharz, który jest jednym z najbardziej znanych francuskich szefów kuchni na świecie, pełnił funkcję dyrektora kulinarnego Oceania Cruises od początku tej znanej linii rejsowej. Oceania często zdobywa nagrody za wspaniałą kuchnię. W tym roku także otrzymała nagrodę. Na statku Sirena pasażer może zjeść w restauracji Jacques Bistro, która przekształca główną restaurację we francuską restaurację w porze obiadowej. Na statkach Rivera i Marina specjalizująca się restauracja Jacques serwuje doskonałe przystawki. Szef kuchni codziennie również organizuje dania kuchni europejskiej.

7. Nobuyuki “Nobu” Matsuhisa - Crystal Cruises

Nobuyuki Matsuhisa - Crystal Cruises

Jest jednym z najbardziej znanych japońskich szefów kuchni na świecie, a obecnie związany z luksusowymi liniami Crystal Cruises. Stworzył menu, które łączy japońskie smaki z europejskimi, a nawet peruwiańskimi. Główne specjały szefa to: sushi, sashimi, żeberka Wagyu z sosem wasabi.

8. Roy Yamaguchi - MSC Cruises

Roy Yamaguchi - MSC Cruises

Kolejny, znany szef kuchni Roy's zadebiutuje w grudniu na pokładzie MSC Seaside. Menu obejmuje sushi, sashimi oraz teppanyaki grill.

Komentarze do wpisu: “Najlepsi szefowie kuchni na pokładach wycieczkowców

Nie ma jeszcze komentarzy dla tego wpisu. Bądź pierwszy!

Dodaj swój komentarz

Twój adres email jest bezpieczny i nie będzie widoczny publicznie. Pola wymagane oznaczono *